nieuws

Nieuw verpleegconcept Isala klinieken

Geen categorie

Het Hartlongcentrum van de Isala klinieken in Zwolle opent vandaag de nieuwe Verpleeg & Beweegafdeling. Met dit project wil het ziekenhuis patiënten beter voorbereiden op hun ontslag en daarmee het aantal heropnames van oudere, kwetsbare patiënten en chronisch zieken verminderen.

Nieuw verpleegconcept Isala klinieken

Het motto van de nieuwe Verpleeg & Beweegafdeling is ‘beter voorbereid en fitter naar huis’. Een opname op de afdeling maakt onderdeel uit van de behandeling als de gezondheid van de patiënt het nog niet toelaat om naar huis te gaan. De nieuwe werkwijze wordt in eerste instantie ingezet voor patiënten met COPD, hartfalen, longontsteking en patiënten die een hartoperatie hebben gehad.

Met behulp van een zorgplan en individuele doelstellingen gaat de patiënt actief aan de slag en heeft zoveel mogelijk zelf de regie in handen. De verpleegkundige heeft daarbij een coachende rol en bereidt de patiënt voor op medicatiegebruik en voeding thuis. De patiënt kan doelen stellen op het gebied van conditie, voeding, welzijn of mentale conditie.

De afdeling is voorzien van een fitnessruimte, zitjes en een computerhoek. Herstellende patiënten zitten niet meer in pyjama op bed, maar aangekleed in een sfeervolle huiskamer, waar ook het eten in buffetvorm wordt genuttigd. De afdeling werkt nauw samen met de hartfalenverpleegkundige, de hartrevalidatie, de longverpleegkundige en de fysiotherapeut.

 

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels