nieuws

Recorddrukte Open Dag van Zorg en Welzijn

Geen categorie

De Open Dag van Zorg en Welzijn heeft afgelopen zaterdag naar schatting 700.000 bezoekers getrokken. Dat zijn er 100.000 meer dan vorig jaar. Meer dan 1250 locaties deden mee, ook een recordaantal.

Recorddrukte Open Dag van Zorg en Welzijn

De organisatie spreekt van de grootste editie van de landelijke open dag ooit, die dit jaar voor het eerst onder de naam Open Dag van Zorg en Welzijn werd georganiseerd. Volgens Joke ter Stege, directeur van RegioPlus, was het een zeer geslaagde dag. “Dit evenement laat zorg en welzijn in de volledige breedte en diversiteit zien, van ziekenhuis tot kraamzorg en van verzorgingstehuis tot gehandicaptenzorg. Duizenden medewerkers hebben hun uiterste best gedaan om heel Nederland een uniek kijkje achter de schermen te geven. Op sommige locaties was sprake van topdrukte en op andere locaties was het gezellig druk.”

Ook een groot aantal bekende Nederlanders was aanwezig tijdens de open dag, waaronder Koert-Jan de Bruijn, Babette van Veen, Ruud Feltkamp en Maureen du Toit.

De Open Dag van Zorg en Welzijn wordt ieder jaar georganiseerd op de derde zaterdag in maart en is een initiatief van RegioPlus, een landelijk dekkend samenwerkingsverband van de zestien regionale arbeidsorganisaties in de sector. Het doel van de open dag is om het imago van de sector zorg en welzijn te stimuleren. De volgende Open Dag van Zorg en Welzijn is op zaterdag 16 maart 2013.

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels