nieuws

Sfeer in Utrechtse wijk moet verbeterd worden

Geen categorie

Leerlingen van het Globe College in Utrecht brengen op donderdag 22 maart een voorjaarsattentie met bloemen bij bewoners van zorginstellingen in de wijk Transwijk. Het gebaar is onderdeel van het project ‘Samen Beter in Transwijk’.

Sfeer in Utrechtse wijk moet verbeterd worden
Nederland, Utrecht 9-2-2012 In het woonzorgcentrum Transwijk wordt een feestelijke middag verzorgd door ouderen en jongeren. Deze middag is de aftrap van het project ‘Samen beter in Transwijk’. Dit gezamenlijke project van een aantal onderwijs-, zorg- en welzijnsinstellingen uit de wijk heeft als doel het contact tussen ouderen en jongeren in Transwijk te verbeteren. Enkele […]

De ouderen in de wijk hebben vaak last van de leerlingen van het Globe College en ROC-ASA. Ze rijden rond op scooters en hangen in groepjes op straat. De jongeren voelen zich op hun plaats onheus bejegend. De onderwijs-, zorg- en welzijnsinstellingen vinden dat de sfeer verbeterd moet worden. Daarom trekken deze organisaties de komende maanden samen op in het project ‘Samen Beter in Transwijk’. Adviesbureau Alleato treedt op als projectleider.

Dit jaar zullen er acht gezamenlijke activiteiten worden georganiseerd, waarbij telkens een andere organisatie uit de wijk het voortouw neemt. Het Globe College heeft de activiteit ‘Samen Beter in Transwijk de lente in’ ontwikkeld, waarbij achttien leerlingen onder begeleiding van docenten voorjaarsattenties met bloemen bezorgen bij de bewoners van de zorginstellingen Bijnkershoek en Vecht en IJssel.

‘Samen Beter in Transwijk’ heeft een looptijd van een jaar en wordt uitgevoerd in het kader van het ‘Wijkakkoord Transwijk’, in opdracht van de gemeente Utrecht. ROC-ASA, het Globe College, Doenja Dienstverlening, Axion Continu en zorginstelling Vecht en IJssel doen daarin mee en hebben de intentie om na afronding van het project structureel te gaan samenwerken.

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels