nieuws

Singaporianen bezoeken Nederlandse woonzorglocaties

Geen categorie

Afgevaardigden van het ministerie van Volksgezondheid en het Centrum voor Integrale Zorg uit Singapore hebben een bezoek gebracht aan woonzorglocatie de Zeester in Den Helder en kenniscentrum Vilans in Utrecht. De delegatie was onder de indruk.

Singaporianen bezoeken Nederlandse woonzorglocaties

De groep was naar Nederland gekomen om de visie van de Omring op kleinschalige zorg voor mensen met dementie in de praktijk te zien. De Zeester, een nieuwe woonzorglocatie, is volledig opgezet vanuit deze  visie; een warme en vertrouwde omgeving aangevuld met individuele zorg, begeleiding en behandeling. Uitgangspunten zijn hierbij dat de bewoners zich op hun gemak voelen, eigen regie houden en een plezierige oude dag hebben.

De delegatie nam ook een kijkje bij kenniscentrum Vilans. Vilans is specialist in het ontwikkelen en helpen toepassen van kennis die de langdurende zorg verbetert en heeft veel expertise op het gebied van dementiezorg. Vilans heeft de delegatie ingelicht over verschillende landelijke innovatieve projecten op het gebied van dementiezorg,  waarvan de Zeester een praktijkvoorbeeld is.

Na het driedaagse werkbezoek was de delegatie, onder leiding van Dr. Jason Cheah, onder de indruk van de Nederlandse dementiezorg.

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels