nieuws

Voedingsassistenten bijeen op congres

Geen categorie

Meer dan duizend voedingsassistenten waren vandaag bijeen op het Gastvrijheidscongres dat de VHVG hield in Ede. De vooral vrouwelijke zorgmedewerkers konden luisteren naar diverse sprekers die ingingen op het thema gastvrijheid. Daarnaast was er een informatiemarkt, waar leveranciers de voedingsassistenten onder meer kennis lieten maken met nieuwe producten.

Voedingsassistenten bijeen op congres

Rode draad van de bijeenkomst was dat het vak van voedingsassistent – die ook wel roomservicemedewerker, gastvrouw of hospitality-assistent wordt genoemd – verandert. Onderzoeker, trainer en consultant Erik Driessen ging in op de kansen die er liggen voor gastvrijheidsmedewerkers in ziekenhuizen en instellingen. “Uw rol is veel groter dan alleen voeding. U bent de link met thuis”, hield Driessen zijn gehoor voor.

Aandacht, aandacht en nog eens aandacht. Daar draait het volgens hem om. “En aandacht betekent dat je vragen stelt.” Niet eerder hiel de VHVG (Vereniging voor Food & Hospitality Management) een groots opgezet landelijk congres voor voedingsassistenten in de zorg. De VHVG wil de voedingsassistenten een platform bieden waar kennisuitwisseling en het delen van ervaringen centraal.

Reageer op dit artikel

Gerelateerde tags

Lees voordat u gaat reageren de spelregels