nieuws

‘Een Mooie Maaltijd in Brabant’ groot succes

Geen categorie

De Vereniging Keukenmanagement Gezondheidszorg (VKGE) is tevreden over het project “Een Mooie Maaltijd in Brabant”. Daarom gaat de organisatie door met een nieuw project genaamd ‘Lekker Betrokken!’. De aftrap vindt plaats tijdens het congres Gastvrijheidszorg met Sterren dat in juni georganiseerd wordt door Vakmedianet.

‘Een Mooie Maaltijd in Brabant’ groot succes

De VKGE is blij dat duurzaamheid een steeds belangrijker aspect van elke bedrijfsvoering wordt, ook binnen zorginstellingen. Drie jaar geleden startte de VKGE als opdrachtgever van ‘Een Mooie Maaltijd in Brabant’, waarna meer dan 200 zorglocaties werden uitgenodigd om iets speciaals te doen met eten. Het doel; beweging zetten in het gebruik van landelijke en regionale producten. Dit werd door elke zorglocatie op eigen manier ingevuld. Zo werden er proeverijen gehouden, kookworkshops gedaan en waren er zelfs marktkramen door de gangen. Volgens de organisatie laat het project zien hoe voedingsdiensten een meerwaarde kunnen zijn voor zowel de zorginstelling als de patiënt of bewoner.

In het laatste jaar van het project hebben meer dan 250.000 maaltijden extra aandacht gekregen van biologische en/of streekgebonden producten met een omzetwaarde van meer dan 1 miljoen euro. Het hoogtepunt hiervan vond plaats tijdens de Week van de Smaak in 2011.

Toch constateert de VKGE wel verbeterpunten. Zo moet duurzaam eten en drinken beter geïntegreerd worden in de visie van zorginstellingen. Tot nu toe gebeurt dit nog maar nauwelijks. Het vervolgproject ‘Lekker Betrokken!’ heeft daarom als doel het verder verduurzamen van producten (zowel food als non-food), processen en mensen in de zorgsector.

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels