nieuws

Inspiratiedag hét evenement over gastvrijheid

Geen categorie

Tijdens de Vakmedianet Inspiratiedag op 10 mei in Cinemec in Ede kunnen deelnemers een gloednieuwe iPad 3 winnen. De organisatie schrijft een prijsvraag uit over het congres en zal aan het eind van de dag uit de juiste antwoorden een winnaar trekken. De Inspiratiedag is hét evenement voor iedere zorgprofessional die met gastvrijheid te maken heeft. Handvaten voor verbetering, workshops, Het Beste Menu van de Zorg met Pierre Wind én kans op een iPad 3; genoeg reden voor managers en medewerkers om zich nu in te schrijven voor een unieke belevenis.

Inspiratiedag hét evenement over gastvrijheid

Tijdens de Vakmedianet Inspiratiedag worden bezoekers meegenomen op een interactieve en leerzame ontdekkingsreis, waarna ze huiswaarts keren boordevol bruikbare informatie en inhoudelijke adviezen van bevlogen collega’s uit de zorgsector. Tijdens de hele dag is er in de foyer een informatiemarkt waar de deelnemende partners zich presenteren. Ook worden de resultaten bekendgemaakt van een onderzoek dat uitgeverij B+B Vakmedianet op dit moment houdt onder zorginstellingen waarin vier thema’s de revue passeren: kwaliteit, smaakbeleving, maaltijdbeleving en waste management.

Actuele thema’s

Belangstellenden krijgen tijdens workshops best practices voorgeschoteld over de vier thema’s uit het onderzoek van B+B Vakmedianet. Deze thema’s zijn geadopteerd door de deelnemende partners die de workshops op de Inspiratiedag mogelijk maken. Schaap Holland faciliteert de workshop over de kwaliteit van de warme maaltijd, temp-rite maakt de workshop wastemanagement mogelijk, Unilever heeft gekozen voor smaakbeleving bij ouderen en de workshop over het creëren van de optimale maaltijdbeleving wordt gefaciliteerd door Distrivers. FrieslandCampina organiseert een extra workshop over ondervoeding.

Tijdens elke workshop presenteert een zorginstelling een inspiratiecase en vertelt een deelnemer van de kookwedstrijd Het Beste Menu van de Zorg over de inspiratie achter het menu dat meedingt naar de hoofdprijs die dag. Geïnteresseerden kunnen zich het beste tijdig inschrijven voor de workshops, ook omdat bezoekers vanwege het strakke schema aan maximaal twee workshops kunnen deelnemen.

Kookwedstrijd

Voor het eerst organiseert Distrivers de finale van de kookwedstrijd ‘Het Beste Menu van de Zorg’ tijdens de Vakmedianet Inspiratiedag. De presentatie van deze derde editie van de wedstrijd is weer in handen van de flamboyante tv-kok en kookboekenauteur Pierre Wind. De voorrondes met negen keukenteams uit de zorgsector worden gehouden op de Campina Open Boerderijdag van 19 april.

Van de negen keukenteams mogen er uiteindelijk drie door naar de finale op 10 mei tijdens de Inspiratiedag in Ede. Daar zullen ze een driegangenmenu presenteren met een inkoopbudget van maximaal 4 euro per persoon. De winnaar gaat naar huis met 5000 euro, ter beschikking gesteld door Distrivers. Het beste dessert wordt beloond met de Gouden Dessertlepel en 1000 euro, beschikbaar gesteld door FrieslandCampina.

Voor zorginstellingen die gastvrijheid hoog in het vaandel hebben staan maar altijd zoeken naar verbeterpunten, is de Inspiratiedag een evenement die niet gemist mag worden. Inschrijven voor deze inspirerende en enerverende dag kan nu via de website van Gastvrijezorg www.gastvrijezorg.nl/inspiratiedag. Wees er snel bij!

Programma Vakmedianet Inspiratiedag

12:00-12:15  Ontvangst

12:15-12:40  Bereiding voorgerecht/informatiemarkt/lunch

12:40-12:45  Pierre Wind introduceert de workshops

12:45-13:30  3 workshops gelijktijdig:

Smaakbeleving bij ouderen

Kwaliteit van de warme maaltijd

Ondervoeding

13:30-14:00  Bereiding hoofdgerecht/informatiemarkt

14:00-14:45  2 workshops gelijktijdig:

Wastemanagement

Optimale maaltijdbeleving

14:45-15:15  Bereiding dessert/informatiemarkt

15:15-15:30  Presentatie onderzoeksresultaten (B+B Vakmedianet)

15:30-16:00  Prijsuitreiking met champagne en borrelhapje

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels