nieuws

Platform tegen het pesten van ouderen

Geen categorie

Het Nationaal Ouderenfonds opent vandaag het Pesten Platform. Op dit platform kunnen zorgprofessionals initiatieven, ervaringen en kennis uitwisselen. Volgens het Ouderenfonds is pesten onder ouderen een schrijnend probleem.

Platform tegen het pesten van ouderen

Uit onderzoek van de Radboud Universiteit Nijmegen blijkt dat één op de vijf ouderen weleens slachtoffer van pesterijen is. Volgens verzorgend personeel ligt het percentage zelfs op 40 procent van de ouderen in woonzorgcentra.

“Zorginstellingen kunnen broeinesten zijn omdat ouderen zich onder andere vervelen door het gebrek aan activiteiten,” zegt Jan Romme, directeur van het Nationaal Ouderenfonds. Als voorbeelden van pesten noemt Romme het “welbekende tasje op de stoel om deze bezet te houden, of mensen die met rollators tegen elkaar in rijden.”

Hij wil dat woonzorgcentra het pesten onder ouderen bespreekbaar maken. Via het afgesloten forum kunnen ze met elkaar in gesprek gaan over de signalen die ze op de werkvloer opvangen.

Ouderen die zelf gepest worden, kunnen voor een luisterend oor bellen met de Ouderentelefoon via 0900-6080100.

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels