nieuws

Support Innovatieprijs 2012

Geen categorie

Op initiatief van Vilans, Firevaned en VNU Exhibitions Europe is ook dit jaar weer de Support Innovatieprijs georganiseerd. Ontwerpers, startende bedrijven of producenten kunnen tijdens deze wedstrijd bijdragen aan het verbeteren van gebruiksvriendelijkheid en toegankelijkheid in de maatschappij.

Support Innovatieprijs 2012

Om innovatie te stimuleren en de kans te vergroten dat goede hulpmiddelen op de markt komen, is de Innovatieprijs in het leven geroepen. De 2jaarlijkse prijsvraag, in combinatie met de activiteiten op de Supportbeurs, brengt op een actieve manier gebruikers, professionals, (student)ontwerpers, producenten en leveranciers van hulpmiddelen bij elkaar. In deze wedstrijd wordt het ontwerpen van producten volgens het principe ‘Design for all’ gedaan. Dit houdt in dat producten, verpakkingen, websites, woningen e.d. voor zoveel mogelijk mensen toegankelijk en gebruiksvriendelijk zijn. Tijdens het ontwerpen wordt er veel waarde gehecht aan de inbreng van toekomstige gebruikers.

Het doel van de Support Innovatieprijs is het vinden van oplossingen voor knelpunten die mensen met een beperking dagelijks ervaren. Gebruiksvriendelijke, veilige en mooie consumentenproducten en -diensten zorgen ervoor dat mensen met beperkingen zo lang mogelijk zelfstandig kunnen functioneren in de maatschappij. Daarnaast verbetert het de kwaliteit van zorg en ontlast het de (mantel)zorgers.

De inschrijving is inmiddels gesloten. Er kan worden gestemd tot 6 mei, de prijsuitreiking vindt plaats op 9 mei tijdens de openingsdag van Support.

Een overzicht van de inzendingen is te vinden op de website van Support Innovatieprijs 2012.

Reageer op dit artikel

Gerelateerde tags

Lees voordat u gaat reageren de spelregels