nieuws

Theo van Rensch nieuwe president Koksgilde

Geen categorie

SVH Meesterkok Theo van Rensch, momenteel docent aan ROC van Amsterdam, is unaniem gekozen tot president van het Koksgilde.
Hij volgt SVH Meesterkok Paul Fagel op, die 8 jaar president is geweest en tot erelid van het Koksgilde is benoemd.

Theo van Rensch nieuwe president Koksgilde

Theo van Rensch is trots dat hij Paul Fagel mag opvolgen. De kersverse president heeft een duidelijke visie. “Eigenlijk vind ik dat het Koksgilde dé koksvereniging moet zijn voor alle koks in Nederland, van leerling tot en met meesterkoks. Daar wil ik de komende jaren aan werken. Ook wil ik graag de groei die het Koksgilde de laatste jaren heeft gerealiseerd in aantal leden sterk doorzetten. Over een paar jaar 4000 leden is het doel”, aldus Van Rensch.

SVH Meesterkok Paul Fagel draagt het stokje met een gerust hart over. “Ik heb bij mijn aantreden gezegd dat ik niet eerder zou vertrekken dan dat het Koksgilde het aantal van 2500 leden heeft bereikt. We hebben er nu meer dan 2700. Ik ben 69 en draag heel graag mijn functie over aan een jongere chef, die zijn tijd en energie wil stoppen in het verder brengen van dit mooie gilde, waar ik graag ambassadeur van blijf. Ik ben erg trots op het bestuur van het gilde, dat werkelijk heel hard werkt om het de leden naar de zin te maken”.

Het Koksgilde is de grootste vereniging van koks in Nederland en is in 10 jaar tijd gegroeid van 1100 naar ruim 2700 leden. De laatste drie jaren met 20% per jaar. 40% van de leden is beneden de 30 jaar.

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels