nieuws

Unilever stopt met plofkip

Geen categorie

Unilever Nederland stapt af van de plofkip. Vanaf het eerste kwartaal van 2013 worden de kipknaks van Unox gemaakt van kip met een Beter Leven ster. Andere producten van Unilever waar plofkip in verwerkt is, zullen zo snel mogelijk volgen.

Unilever stopt met plofkip

Een plofkip wordt in ongeveer veertig dagen vetgemest en opgepompt tot een 2,2 kilo zware vleeskip. De extreem snel groeiende kip kan door overgewicht vaak amper lopen en lijdt aan pijnlijke aandoeningen en ziektes. Welzijnsproblemen en hoge sterftecijfers zijn hiervan het gevolg.

Een kip met een Beter Leven ster heeft meer (buiten)ruimte, een gezondere groeisnelheid en krijgt bijna geen antibiotica toegediend. Deze kip groeit dan ook langzamer dan de plofkip en heeft bijna geen last van voetzweren en borstblaren. Ook de kalkoen die in de kipknaks is verwerkt, zal Unox vervangen met diervriendelijke alternatieven. Andere producten waarin plofkip is verwerkt, zoals soep, ragout en noodles, zullen volgen. Volgens Wakker Dier geeft Unilever het goede voorbeeld voor vele andere kipverkopers in Nederland.

Reageer op dit artikel

Gerelateerde tags

Lees voordat u gaat reageren de spelregels