nieuws

Alex Minderhoud wint Asperge Amuse wedstrijd

Geen categorie

In restaurant De Zeelandbrug in Zierikzee is deze week voor de achtste keer de winnaar van de Asperge Amuse wedstrijd bekend gemaakt. Alex Minderhoud van Clijenborch CulinR uit Colijnsplaat heeft de eerste prijs gewonnen met een drieluik van asperges.

Alex Minderhoud wint Asperge Amuse wedstrijd

De jury heeft vooral gelet op de toepassing van asperges, de gebruikte techniek, de combinatie met de gekozen wijn en de presentatie. Het recept van Alex Minderhoud bestond uit een terrine van asperges en kwartelei omwikkeld met boerenham. Daarnaast serveerde hij een aspergekopje met blauwschimmelkaasdressing en groene aspergesoep met vanilleschuim.

Koks van gerenommeerde restaurants in Nederland hebben wekenlang achter gesloten deuren hard gewerkt om een winnend recept te creëren. Uit alle ingezonden recepten zijn 10 deelnemers gekozen die streden om de asperge trofee. Uit de hoeveelheid kandidaten blijkt ook dit jaar weer dat de wedstrijd erg populair is binnen de restaurant branche.

Ook gasten waren bij de wedstrijd betrokken. Zij hebben een aanmoedigingsprijs toegekend aan de amuse die zij zelf het creatiefst vinden. Niels Le Roij van Brasserie Ferry’s ging er met deze prijs vandoor.

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels