nieuws

Duizendste patiënt Mijn Spaarne Ziekenhuis

Geen categorie

De online dienstverlening van het Spaarne Ziekenhuis in Hoofddorp heeft deze week zijn duizendste patiënt verwelkomd. Het ziekenhuis startte in november 2011 de website mijnspaarneziekenhuis.nl, toegankelijk voor elke patiënt.

Duizendste patiënt Mijn Spaarne Ziekenhuis

Volgens het ziekenhuis laat deze mijlpaal zien dat steeds meer patiënten voordelen zien in de online dienstverlening van het Spaarne Ziekenhuis. Patiënten hebben toegang tot de website vanaf het moment dat ze staan ingeschreven. Zo kunnen patiënten bijvoorbeeld een (herhaal)afspraak maken met een medisch specialist, uitslagen van onderzoeken inzien of een vraag stellen aan het behandelteam. Omdat het om medische gegevens gaat, is inloggen met DigiD mét sms-functie verplicht.

De dienstverlening via Mijn Spaarne Ziekenhuis wordt steeds verder uitgebreid. “Diabetespatiënten kunnen nu al online een dagboek invullen met hun bloedsuikerwaarden”, zegt projectleider Sandra Koop. “Op basis van dit dagboek ontvangen ze van het ziekenhuis een advies voor het medicatiebeleid. Patiënten met kanker kunnen straks via Mijn Spaarne Ziekenhuis een zogenaamde lastmeter invullen, een vragenlijst over psychische en fysieke belasting. Met Mijn Spaarne Ziekenhuis hopen we het voor onze patiënten een beetje gemakkelijker te maken. Zij krijgen met deze dienstverlening meer regie over de behandeling”, aldus Koop. Al eerder dit jaar won Mijn Spaarne Ziekenhuis een Spirit of Planetree Award.

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels