nieuws

Els Borst geeft vijfduizend euro aan Alzheimer Nederland

Geen categorie

Alzheimer Nederland ontvangt morgen een bedrag van 5000 euro namens Els Borst. De oud-minister had het geld gewonnen met de Paul van Eerde Award, die in oktober aan haar uitgereikt is.

Els Borst geeft vijfduizend euro aan Alzheimer Nederland

Jaarlijks reikt de NVVE, de Nederlandse Vereniging voor een Vrijwillig Levenseinde, de Paul van Eerde Award uit. Deze onderscheiding gaat naar een persoon of organisatie die veel voor het oplossen van de dementieproblematiek (heeft) betekent en/of op dit gebied uitzonderlijke prestaties heeft verricht.

In oktober werd bekend dat oud-minister Borst de Paul van Eerde Award 2011 had gewonnen. Zij verdedigde in het parlementaire debat over de euthanasiewet dat ook het lijden aan het vooruitzicht gevorderd dement te worden, een reden kan zijn voor een gerechtvaardigd verzoek om euthanasie aan de arts. Met de nominatie en de toekenning van de Paul van Eerde-Award prijzen zowel de jury als de leden van de NVVE de manier waarop Els Borst zich tot op de dag van vandaag blijft inzetten om een oplossing te vinden voor deze problematiek.

Aan de prijs is ook een bedrag van 5000 euro verbonden, die morgen door juryvoorzitter Dick Swaab wordt uitgereikt aan Alzheimer Nederland. Borst: “Alzheimer Nederland biedt veel steun en hulp aan mensen met Alzheimer en hun naasten, met als doel hun leven draaglijker te maken. De Alzheimer cafés zijn daar een goed voorbeeld van, maar ook de uitgebreide informatiematievoorziening”, aldus Els Borst.

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels