nieuws

Finalisten Het Beste Menu van de Zorg bekend

Geen categorie

De finalisten van Het Beste Menu van de Zorg zijn bekend. Na de spannende voorrondes tijdens de Campina Boerderijdag in ’t Goy zijn drie van de negen teams door naar de eindstrijd. Zij zullen tegen elkaar strijden tijdens de Vakmedianet Inspiratiedag in Cinemec in Ede op donderdag 10 mei.

Finalisten Het Beste Menu van de Zorg bekend

De boerderij van de familie Vernooy in ’t Goy was het decor voor een verhitte culinaire krachtmeting tussen negen gedreven keukenteams uit de zorgsector. De koks die in Ede nogmaals hun kunsten mogen vertonen zijn:

  • Stef Oost en Yvonne Keyner, Scheperziekenhuis in Emmen
  • Amanda Overdiek en Lizette van Heeswijk, Huize Mater Misericordiae in Tilburg
  • Kees van Haaren en Hans van Overdijk, St. Elisabeth Ziekenhuis in Tilburg

Hoewel niet alle teams naar de finale mochten, was presentator Pierre Wind zeer onder de indruk van alle gerechten. “Dit zijn de toppers, hier wordt op een hoog niveau gekookt. Ik geloof dat zij de rest kunnen meetrekken en inspireren. Ik zet me hiervoor in omdat ik wil dat mensen in de zorg vers eten. Ik wil bijdragen aan de oplossing en de beleidsmensen ervan overtuigen dat het anders kan.”

Finale
Voor het eerst organiseert Distrivers de finale van Het Beste Menu van de Zorg tijdens de Vakmedianet Inspiratiedag op 10 mei in Cinemec in Ede. Ook hier is de presentatie in handen van de flamboyante Pierre Wind. De drie teams zullen een driegangenmenu presenteren met een inkoopbudget van maximaal 4 euro per persoon. De winnaar gaat naar huis met 5000 euro, ter beschikking gesteld door Distrivers. Het beste dessert wordt beloond met de Gouden Dessertlepel en 1000 euro, beschikbaar gesteld door FrieslandCampina.

De Vakmedianet Inspiratiedag is hét evenement voor iedere zorgprofessional die met gastvrijheid te maken heeft. Bezoekers gaan op een interactieve en leerzame ontdekkingsreis, waarna ze huiswaarts keren boordevol bruikbare informatie en inhoudelijke adviezen van bevlogen collega’s uit de zorgsector. Tijdens de hele dag is er in de foyer een informatiemarkt waar de deelnemende partners zich presenteren. Ook worden de resultaten bekendgemaakt van een onderzoek dat uitgeverij B+B Vakmedianet op dit moment houdt onder zorginstellingen waarin vier thema’s de revue passeren: kwaliteit, smaakbeleving, maaltijdbeleving en wastemanagement.

Voor zorginstellingen die gastvrijheid hoog in het vaandel hebben maar altijd op zoek zijn naar verbeterpunten, is de Inspiratiedag een evenement die niet gemist mag worden. Handvaten voor verbetering, workshops, Het Beste Menu van de Zorg met Pierre Wind én kans op een iPad 3; genoeg reden voor managers en medewerkers om zich nu in te schrijven voor een unieke belevenis.

 

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels