nieuws

Patiëntjes mogen kunst kiezen

Geen categorie

Kinderen die in het Deventer Ziekenhuis worden opgenomen, mogen straks zelf een kunstwerk voor aan de muur van hun kamer uitzoeken. De kustwerken zijn gemaakt door leerlingen van het Etty Hillesum Lyceum.

Patiëntjes mogen kunst kiezen
Voorkant ziekenhuis bij avond, hoofingang

Hoewel de Kinderafdeling van het Deventer Ziekenhuis sfeervol is ingericht, geven sommige kinderen aan dat er ook wel wat aan de muur mag hangen. En dan het liefst iets dat ze zelf kunnen uitkiezen. Die mogelijkheid is er vanaf juni. Bij opname krijgen de kinderen een boekje waarin ze de werken kunnen zien en een keuze kunnen maken.

Leerlingen van het Etty Hillesum Lyceum in Deventer hebben in het examenjaar 59 kunstwerken gemaakt. Op zaterdag 9 juni exposeren de scholieren hun werken in de Bergkerk in Deventer. Op die dag zal ook het eerste kunstwerk worden overhandigd aan een opgenomen patiëntje. Het project wordt mede financieel mogelijk gemaakt door Rotaryclub Deventer IJssel.

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels