nieuws

Speciale computerspellen voor dementiezorg

Geen categorie

Stichting Groenhuysen heeft samen met het bedrijf SilverFit computerspellen ontwikkeld die fitness en revalidatie voor ouderen leuker moeten maken. Groenhuysen opent vandaag een nieuwe dagbehandeling in Roosendaal waar de computerspellen in gebruik genomen worden.

Speciale computerspellen voor dementiezorg
ROOSENDAAL – 09/05/2009 – FOTO: ROBERT VAN DEN BERGE – SILVERFIT

In het nieuwe dagbehandelingscentrum De Wiek in Roosendaal kunnen mensen bij wie dementie zich voor het 65e levensjaar ontwikkelt, onder andere actief aan de slag met SilverFitness, een fitnessconcept dat gebruikmaakt van moderne computertechnieken.  Met computerspellen, ingesteld op het cognitieve en fysieke niveau van de gebruiker, kunnen ouderen een uitdaging aangaan die precies is aangepast hun individuele mogelijkheden. Volgens SilverFit is het systeem bruikbaar voor zowel revalidanten als dementerenden.

Zo kunnen bezoekers het achteruit en zijwaarts lopen oefenen met een hoofdrekenspel, waarbij ze naar het juiste antwoord op het beeldscherm kunnen lopen. Bij krachtoefeningen met gewichten kunnen mensen een duikspel spelen. Door middel van filmprojectie is het ook mogelijk om op een loopband routes te lopen, bijvoorbeeld door Italië maar ook over het nabijgelegen Molenbeekse pad.

Naast SilverFitness en sport en beweging, biedt De Wiek ook werkgerichte- en geheugenactiviteiten, trainingen van dagelijkse huishoudelijke activiteiten, muziektherapie, creatieve therapie en ontspanningstherapie aan. De nieuwe dagbehandeling van Groenhuysen is het eerste centrum speciaal gericht op jong dementerenden en richt zich op bezoekers tussen de 35 en 65 jaar.

SilverFit is een Nederlands bedrijf dat producten en trainingsmethoden ontwikkelt voor ouderen, met het doel dat mensen langer zelfstandig mobiel kunnen blijven. De door SilverFit ontwikkelde systemen worden al op zo’n 500 plaatsen wereldwijd ingezet.

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels