nieuws

Thuisteam voor ernstig zieke kinderen

Geen categorie

Een nieuw team gaat vanaf 1 juni vanuit het Emma Kinderziekenhuis AMC in Amsterdam ernstig zieke kinderen en hun gezinnen thuis ondersteunen. De contracten voor het Emma Thuis team zijn vandaag in het Emma Kinderziekenhuis ondertekend.

Thuisteam voor ernstig zieke kinderen

Het Emma Thuis team bestaat uit kinderverpleegkundigen, kinderartsen, een psycholoog, pedagogisch medewerkers, een maatschappelijk werker en geestelijk verzorger. Dit team gaat niet alleen gezinnen ondersteunen maar ook de zorgverleners in de eerste lijn die behoefte hebben aan instructie of advies. In de aanloopfase is het team bereikbaar tijdens kantooruren, vanaf 1 september is het 24 uur per dag bereikbaar. De dienstverlening wordt de komende drie jaar verder ontwikkeld. Het is daarna de bedoeling om deze dienstverlening in de rest van Nederland in te voeren.

Het Emma Thuis team is een initiatief van Stichting Pal, een netwerkorganisatie die de kinderpalliatieve zorg in Nederland wil optimaliseren. Het project van het Emma Kinderziekenhuis AMC wordt mogelijk gemaakt door subsidies van het Fonds Nuts Ohra en het Innovatiefonds Zorgverzekeraars en een bijdrage in de vorm van mensen en middelen door het Academisch Medisch Centrum.

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels