nieuws

Zeven miljoen extra voor aanpak ouderenmishandeling

Geen categorie

Demissionaire staatssecretaris Marlies Veldhuijzen van Zanten stelt structureel zeven miljoen euro extra beschikbaar voor de aanpak van ouderenmishandeling. Het geld wordt beschikbaar gesteld voor de centrumgemeenten vrouwenopvang. Dit schrijft zij vandaag aan de Tweede Kamer.

Zeven miljoen extra voor aanpak ouderenmishandeling

Volgens de bewindsvrouw heeft het meldpunt ‘Ouderenmishandeling in de zorg’ van de Inspectie voor de Gezondheidszorg in zes maanden tijd 168 meldingen ontvangen. Ongeveer 67 procent van de meldingen was afkomstig van kinderen of andere familieleden of bekenden van het mogelijke slachtoffer. “Het is belangrijk dat mensen veilig kunnen melden en dat mensen weten hoe ze moeten omgaan met ouderenmishandeling, want het komt voor”, aldus de staatssecretaris.

Veldhuijzen Van Zanten werkt ook samen met Rabobank Nederland maatregelen uit om kwetsbare ouderen te beschermen tegen financiële uitbuiting. In het najaar start de voorlichtingscampagne ‘Ouderen in veilige handen’. Financiële uitbuiting van ouderen krijgt daarin een prominente plek.

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels