nieuws

Ziekenhuis Gelderse Vallei opent infotheek

Geen categorie

Ziekenhuis Gelderse Vallei heeft in de centrale hal de infotheek Voeding en Gezondheid geopend. Hiermee wil het ziekenhuis bijdragen aan meer kennis over voeding, gezondheid en ziekte.

Ziekenhuis Gelderse Vallei opent infotheek

In de centrale hal van het ziekenhuis staan drie informatiezuilen met posters, computers en folders. Rondom wisselende thema’s vinden allerlei activiteiten plaats, zoals informatie voor de diëtist, een kleurwedstrijd en het bereiden van hapjes. Thema’s kunnen bepaalde ziekten, aandoeningen of voedingsmiddelen zijn. De huidige tentoonstelling gaat over het belang van zuivel en over het behouden van een gezond gewicht.

Diederic Klapwijk, medisch lid van het bestuursteam van Ziekenhuis Gelderse Vallei, opende de Infotheek Voeding en Gezondheid. “Wij willen informatie geven over voeding in relatie tot ziekte en het voorkomen van ziekten. Zo laten wij ook zien dat wij voedingsziekenhuis zijn.” De infotheek is ook online toegankelijk via de website van Ziekenhuis Gelderse Vallei.

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels