nieuws

Amaris en Habion bundelen krachten

Geen categorie

Amaris Zorggroep en landelijk woningcorporatie Habion gaan duurzaam samenwerken op het gebied van wonen en zorg voor senioren. De twee bundelen hun krachten en expertise in een meerjarig investeringsprogramma.

Amaris en Habion bundelen krachten

Beide partijen worden gezamenlijk eigenaar van bestaande en nieuwe locaties. Op die manier willen Amaris en Habion nog beter inspelen op de woonwensen van huidige en toekomstige ouderen en vernieuwende woon- en zorgconcepten realiseren. De twee partijen gaan zes bestaande locaties in Gooi en Eemland herontwikkelen. Het eerste project is de herontwikkeling van Amaris De Veste in Naarden, die voor dit najaar staat gepland. Ook gaan Amaris en Habion de mogelijkheden voor nieuwe locaties voor seniorenhuisvesting onderzoeken.

Amaris Zorggroep en Habion zijn beiden verheugd met deze samenwerking. “Amaris wil vóór alles dat haar cliënten zich helemaal thuis voelen”, zegt Jan den Ouden, bestuurder Amaris Zorggroep. “Wij bieden zorg op maat, waarbij de cliënt zo veel mogelijk zelfstandig kan blijven wonen en zelf de regie over zijn/haar leven behoudt.” Peter Boerenfijn, directeur van Habion: “Woongebouwen voor ouderen moeten dat thuisgevoel ondersteunen. Omdat woonwensen verschillen en in de tijd veranderen, ontwikkelen we aantrekkelijk en waardevast zorgvastgoed dat voor meerdere doelen en doelgroepen geschikt blijft.”

In de komende jaren gaan Amaris en Habion de volgende zes woonzorgcentra vernieuwen: De Veste in Naarden, Schoonoord in Baarn, Florisberg in Muiderberg, Theodotion in Laren, Gooizicht in Hilversum en De Amerhorst in Amersfoort. Voor de bewoners blijft Amaris de verhuurder en het vaste aanspreekpunt.

Foto
Vlnr: René Hup (Amaris), Peter Boerenfijn (Habion) en Jan den Ouden (Amaris)

 

 

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels