nieuws

Bereikbaarheid speelt grote rol bij ziekenhuiskeuze

Geen categorie

In Nederland heeft 96% van de consumenten een voorkeur voor een bepaald ziekenhuis. Dat blijkt uit de resultaten van de GfK ZiekenhuisMonitor, het nieuwe meetinstrument van Intomart GfK.

Bereikbaarheid speelt grote rol bij ziekenhuiskeuze

Het nieuwe meetinstrument laat zien waarom mensen bepaalde keuzes maken in de zorg. Maar liefst driekwart van de ondervraagden geeft aan dat de bereikbaarheid van een ziekenhuislocatie een grote rol speelt bij de keuze. Hieronder valt zowel een goede bereikbaarheid met de auto als met het openbaar vervoer. Ook een goede parkeergelegenheid bij het ziekenhuis is belangrijk. Bovendien speelt de eerste indruk van een ziekenhuis mee.

Aan de respondenten die een eerste voorkeur voor een ziekenhuis hebben, is ook gevraagd naar de mate waarin ze dat centrum aan familie of vrienden zouden aanbevelen. De top 3 ziekenhuizen die het hoogst scoren in de mate van aanbevelen zijn het Antonius Ziekenhuis Sneek-Emmeloord, het St. Antonius locatie Nieuwegein en het Sint Anna Ziekenhuis in Geldrop.

Reageer op dit artikel

Gerelateerde tags

Lees voordat u gaat reageren de spelregels