nieuws

Judith Leysterhof winnaar Gastvrijheidsprijs

Geen categorie

De Rivas-locatie Judith Leysterhof in Hardinxveld-Giessendam is de winnaar van de eerste Gastvrijheidsprijs Kleinschalige Woonvormen. Deze aanmoedigingsprijs is vanmorgen uitgereikt tijdens het Nationaal Congres Gastvrijheidszorg in Ede.

Judith Leysterhof winnaar Gastvrijheidsprijs

De auditeurs van de Sterrengids en de cliëntenraad gaven hoge cijfers aan Judith Leysterhof. De locatie scoort ook erg hoog op kiesBeter.nl. Dit jaar werd er voor het eerst een uitgebreide vragenlijst ontwikkeld voor de kleinschalige woonvormen tot maximaal vijftien bewoners. Hierdoor kon voor de eerste keer een aanmoedigingsprijs voor deze vorm van zorgverlening worden toegekend. Gezien het belang en de groei van kleinschalige woonvormen wordt er in de komende edities van Gastvrijheidszorg met Sterren in de audit nóg meer aandacht besteed aan het in kaart brengen van deze vorm van gastvrijheid.

Gastvrijheidszorg met Sterren is een waarderingssysteem voor de kwaliteit van de gastvrijheidszorg in zorginstellingen. Het doel is de kwaliteit van leven van cliënten en patiënten te verbeteren door het stimuleren van goede gastvrijheidszorg. Vandaag wordt informatie over de deelnemers aan Gastvrijheidszorg met Sterren 2012 én 2011 toegevoegd aan www.kiesbeter.nl, Nederlands grootste website op het gebied van informatie voor consumenten op het gebied van de gezondheidszorg.

Dit jaar deden 225 zorgaanbieders mee aan Gastvrijheidszorg met Sterren, waaronder tientallen locaties die uitsluitend kleinschalige zorg bieden dan wel verpleeghuizen die kleinschalig wonen als extra mogelijkheid in het zorgpakket hebben. De deelnemers zijn beoordeeld op gastvrijheid en afhankelijk van hun score hebben ze sterren toebedeeld gekregen.

De resultaten van de audits zijn te vinden in de ruim 425 pagina’s omvattende Sterrengids Gastvrijheidszorg, die tijdens het congres wordt uitgereikt. Alle gegevens uit de gids worden ook gepubliceerd op www.zorgmetsterren.nl.

 

Uitslagen

In totaal kwamen vijf kleinschalige woonvormen in aanmerking voor de aanmoedigingsprijs Kleinschalige Woonvormen. De uitslagen zijn als volgt:

 

1 Judith Leysterhof (Rivas Zorggroep), Hardinxveld-Giessendam

2 Voltawerk (ZuidOostZorg), Gorredijk

3 Het Gasthuis (Rivas Zorggroep), Gorinchem

4 Ielânen (Zorggroep Plantein), Sneek

5 De Geinsche Hof (Zorgspectrum), Nieuwegein

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels