nieuws

OK- personeel volgt training voor luchtvaartveiligheid

Geen categorie

Het OK-personeel, alle snijdend specialisten en anesthesiologen van het Fransiscus Ziekenhuis in Roosendaal gaan een veiligheidstraining volgen die ontleend is aan de luchtvaart. Het gaat om de training Crew Resource Management (CRM).

OK- personeel volgt training voor luchtvaartveiligheid

CRM richt zich op het maken en strikt naleven van afspraken over communicatie en samenwerking, waarbij traditionele gezagsverhoudingen buitenspel gezet worden. Het Fransiscus Ziekenhuis is het eerste algemene ziekenhuis waar de operatieafdeling volledig met CRM- principes gaat werken. Hiermee wil het ziekenhuis de onderlinge multidisciplinaire samenwerking verbeteren.

CRM is ontwikkeld na het vliegtuigongeluk in 1977 op Tenerife, veroorzaakt door slechte  communicatie tussen gezagvoerder en copiloten. Ook in ziekenhuizen kan het misgaan als de samenwerking of de communicatie tussen disciplines en individuele zorgverleners niet goed genoeg is. Daarom is het CRM- systeem vertaald naar de zorg.

De CRM- training wordt verzorgd door Wings of Care, een organisatie die de kennis van zowel de operationele, vliegmedische als psychologische aspecten van de luchtvaart combineert met praktische ervaring in de specialistische en acute geneeskunde.

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels