nieuws

Opnamestop intensive care St Jansdal

Geen categorie

Het ziekenhuis St Jansdal in Harderwijk heeft een opnamestop voor de intensive care ingesteld nadat bij drie patiënten, die op de intensive care liggen, een besmetting met een multiresistente ESBL- vormende Klebsiella- bacterie is vastgesteld.

Opnamestop intensive care St Jansdal

De Klebsiella- bacterie is een darmbacterie die doorgaans ongevaarlijk is maar bij mensen met een verminderde weerstand wel infecties kan veroorzaken. De ESBL- vormende Klebsiella is resistent voor de meest gangbare antibiotica, maar kan met bepaalde antibiotica nog wel behandeld worden.

Alle protocollen om verdere verspreiding te voorkomen zijn onmiddellijk in werking gesteld. Er gelden verscherpte maatregelen en er is een contactonderzoek opgestart. In afwachting van de uitkomsten van dit contactonderzoek is tot nader order een opnamestop voor de IC ingesteld. Op dit moment liggen er zes patiënten op de IC die allemaal in isolatie worden verpleegd. Ook worden er intensieve schoonmaak- en desinfecteermaatregelen uitgevoerd. Het ziekenhuis is in gesprek met omliggende ziekenhuizen over opvang en doorverwijzing van IC patiënten. De verwachting is dat de IC binnen afzienbare tijd weer open gaat. Het St Jansdal heeft een melding gedaan bij de GGD.


Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels