nieuws

Sterrengids 2012 gepresenteerd

Geen categorie

De Sterrengids Gastvrijheidszorg 2012 is vandaag gepresenteerd tijdens het Nationaal Congres Gastvrijheidszorg in Ede. Pia Dijkstra, Tweede Kamerlid voor D66, ontving het eerste exemplaar uit handen van Yvonne van Gilse, directeur van LOC Zeggenschap in Zorg.

Sterrengids 2012 gepresenteerd

In de ruim 425 pagina’s tellende Sterrengids 2012 zijn de resultaten gepubliceerd van de audits voor Gastvrijheidszorg met Sterren. Dit is een waarderingssysteem voor de kwaliteit van de gastvrijheidszorg in de Nederlandse zorginstellingen, met als doel de kwaliteit van leven van cliënten en patiënten te verbeteren. De Sterrengids, die sinds 2006 wordt uitgegeven, bevat dit jaar in totaal 225 zorgaanbieders.

In de Sterrengids zijn ook interviews te lezen met genomineerden en winnaars in de categorieën Ziekenhuizen, GGZ, Verpleging & Verzorging en Kleinschalig Wonen. Verder is het volledige juryrapport in de gids meegenomen en komen de ook sprekers van het congres aan bod. Het voorwoord is dit jaar geschreven door Marlies Veldhuijzen van Zanten- Hyllner, staatssecretaris van Volksgezondheid, Welzijn en Sport. De informatie van de deelnemers aan Gastvrijheidszorg 2012 én 2011 wordt vandaag toegevoegd aan kiesBeter.nl, Nederlands grootste consumentenwebsite voor informatie op het gebied van gezondheidszorg. Alle gegevens uit de gids worden ook gepubliceerd op zorgmetsterren.nl.

De winnaars in de vier verschillende categorieën zijn vandaag bekendgemaakt tijdens het Nationaal Congres Gastvrijheidszorg in Ede. Het Sint Fransiscus Gasthuis in Rotterdam (Ziekenhuizen), Zorgcentrum Padua in Tilburg (Verpleging & Verzorging), Emergis in Kloetinge (GGZ) en Judith Leysterhof in Hardinxveld- Giessendam (Kleinschalig Wonen) gingen ervandoor met de hoofdprijs.

Inititatiefnemers van Gastvrijheidszorg met Sterren en het Nationaal Congres Gastvrijheidszorg zijn LOC Zeggenschap in zorg, Koksgilde en Vakmedianet, uitgever van onder meer de zorgbladen Gastvrije Zorg en ZorgInstellingen. Het project en het congres worden mede mogelijk gemaakt met steun van de partners Unilever Food Solutions, Deli XL Foodservice, Douwe Egberts, FrieslandCampina Dagvers, Hago Assist/Hago Zorg, Miele Professional, Mitsubishi Electric, Satelliet Meubelen, Sortrans, temp-rite International en Zwanenberg Food Group.

 

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels