nieuws

Tweede Gastvrijheidszorg Award voor Padua

Geen categorie

Zorgcentrum Padua in Tilburg heeft in de categorie Verpleging & Verzorging voor de tweede keer de Gastvrijheidszorg Award gewonnen. Dat is zojuist bekend geworden tijdens het Nationaal Congres Gastvrijheid in Ede. In 2009 won het woonzorgcentrum met vier sterren, dit jaar met vijf.

Tweede Gastvrijheidszorg Award voor Padua

De auditeurs van de Sterrengids en de cliëntenraad gaven De Wever- locatie Padua in Tilburg voor gastvrije zorg bijna een 10. De jury is van mening dat het vasthouden, borgen en verder verbeteren van alle aspecten van gastvrije zorg misschien wel moeilijker is dan in de top tien komen. Padua heeft dit voor elkaar gekregen en is daarmee de terechte winnaar van 2012, zo oordeelde de jury.

Dit jaar deden 225 zorgaanbieders mee aan Gastvrijheidszorg met Sterren. De deelnemers zijn beoordeeld op gastvrijheid en afhankelijk van hun score hebben ze sterren toebedeeld gekregen. Tot vorig jaar was vier sterren het maximum; dit jaar was het voor het eerst mogelijk een vijf ster in de wacht te slepen. De jury heeft besloten een aantal instellingen een vijfde ster toe te kennen omdat zij niet alleen gastvrij zijn, maar er ook blijk van hebben gegeven dat zij gastvrijheid weten te borgen.

De resultaten van de audits zijn te vinden in de ruim 425 pagina’s omvattende Sterrengids Gastvrijheidszorg, die tijdens het congres is uitgereikt. Alle gegevens uit de gids worden ook gepubliceerd op www.zorgmetsterren.nl.

Naast Padua waren nog negen zorgcentra genomineerd voor de Gastvrijheidszorg Award. De uitslag is als volgt:

1 Padua (De Wever), Tilburg

2 De Miente (ZuidOostZorg), Gorredijk

3 Ielânen (Zorggroep Plantein), Sneek

4 De Wiken (ZuidOostZorg), Drachten

5 Waerthove (Rivas Zorggroep), Sliedrecht

6 Bloemhof (Zorggroep Groningen), Ten Boer

7 Brugchelencamp (De Friese Wouden), De Westereen

8 De Hofwijck (Palet), Leeuwarden

9 Malderburch, Malden

10 Sinselhof (De Zorggroep), Venlo

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels