nieuws

Gratis draadloos internet in Gelderse Vallei

Geen categorie

Patiënten en bezoekers van Ziekenhuis Gelderse Vallei in Ede kunnen sinds deze week gebruikmaken van gratis draadloos internet. Het was vorig jaar onderdeel van één van de winnende ideeën van de wedstrijd Het Beste Idee van ZGV, ingediend door internist René de Vries.

Gratis draadloos internet in Gelderse Vallei

In de centrale hal op de poliklinieken, in de wachtruimtes en op verpleegafdelingen van Ziekenhuis Gelderse Vallei kunnen patiënten nu gratis draadloos surfen. Alleen op afdelingen waar mobiele telefoons de medische apparatuur kunnen verstoren, kunnen mensen niet het internet op.

Internist René de Vries, die het idee bedacht, gaf het startsein voor WIFI door symbolisch een netwerkkabel door te knippen die patiënten op de verpleegafdeling tot voor kort nog nodig hadden om in het ziekenhuis te kunnen internetten. “Wij kunnen en willen niet achterblijven”, aldus De Vries. “Het is een trend bij alle grote bedrijven. Het is een faciliteit die we als ziekenhuis willen bieden aan patiënten en bezoekers. Daarmee geven wij een zinvolle besteding als patiënten onverhoopt moeten wachten voor hun afspraak. E-mails verwerken, contact houden met klanten of afspraken maken, vanaf nu kan het allemaal.’

Niet alleen draadloos internet is beschikbaar. Ziekenhuis Gelderse Vallei is ook bezig om zorg via internet te ontwikkelen: E-zorg genoemd. Zo kreeg een groep tieners met diabetes vorige week een smartphone om bloedsuikerwaarden door te geven aan de diabetesverpleegkundige. Ook andere online behandelingen worden al aangeboden. In het najaar gaat een online afsprakensysteem de lucht in waarbij de patiënt zelf zijn afspraak kan plannen in de agenda van de arts, zonder tussenkomst van de assistent.

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels