nieuws

Snelle diagnostiek met digitaal loket

Geen categorie

Huisartsen in Zeeland kunnen vanaf deze week patiënten die in aanmerking komen voor verder onderzoek naar borstkanker direct digitaal doorverwijzen naar het Admiraal De Ruyter Ziekenhuis (ADRZ). Het ziekenhuis introduceert hiervoor de ‘mammapolikliniek nieuwe stijl’.

Snelle diagnostiek met digitaal loket

De verwijzingen gebeuren via het Zorgportaal, de beveiligde digitale verbinding tussen huisartsenpraktijken en het Admiraal De Ruyter Ziekenhuis. Wanneer een huisarts bij een patiënt in zijn of haar praktijk een diagnose wil stellen, is soms onderzoek in het ziekenhuis nodig. Voor steeds meer van deze onderzoeken kan de huisarts de aanvraag doen via het Zorgportaal. Binnen 24 uur krijgt de patiënt een telefoontje van het ziekenhuis om een af­spraak te maken. Afhankelijk van de soort verwijzing kan de patiënt meteen naar de polikliniek ko­men.

Het kan ook zijn dat verder onder­zoek noodzakelijk is, bijvoorbeeld op de afdeling radiologie. Het ziekenhuis regelt die af­spraken ook, zodat artsen snel en ade­quaat een diagnose kunnen stellen en de behandeling kan beginnen. Dat betekent volgens het ADRZ niet alleen een (medische) verbetering voor de be­handeling, maar voorkomt onno­dig wachten en onzekerheid voor de patiënt.

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels