nieuws

Dagje safari voor eenzame ouderen

Geen categorie

Het Nationaal Ouderenfonds verrast deze week ongeveer 100 ouderen met ‘Samen op Safari’ in Zoo Parc Overloon. Met deze speciale dag wil het Ouderenfonds aandacht vragen voor het grote probleem van eenzaamheid onder ouderen, dat met name in de zomermaanden ernstige vormen aanneemt.

Dagje safari voor eenzame ouderen

Volgens het Nationaal Ouderenfonds leiden meer dan een miljoen ouderen een eenzaam bestaan. Zo’n 200.000 ouderen voelen zich extreem eenzaam: zij krijgen slechts één keer per maand bezoek. Vooral in de zomermaanden voelen ouderen zich alleen. “Familie en vrienden, als mevrouw of meneer deze contacten nog heeft, gaan op vakantie”, zegt directeur Jan Romme van het Nationaal Ouderenfonds. “De vaste zorgkrachten zijn afwezig en tijdelijk vervangen door invallers. En op straat of via de achtertuin horen ouderen de zomervrolijkheid van barbecueën en bitterballen op het terras, maar zelf kunnen ze hier niet aan meedoen. Met de Samen op Safari dag geven we speciale aandacht aan deze ouderen.”

De ouderen die een dagje naar Zoo Parc Overloon gaan, wonen in verzorgingshuis St. Joris in het Brabantse Oirschot. Het Nationaal Ouderenfodns heeft het uitje georganiseerd samen met vrijwilligers van groothandel Deli XL. “Als onderdeel van ons MVO-beleid willen we de verbondenheid tussen mensen vergroten en eenzaamheid in de maatschappij verminderen”, zegt algemeen directeur Dick Slootweg van Deli XL. “Met ongeveer 80 collega’s zullen we de ouderen helpen. We maken een praatje met ze, helpen bij het opscheppen van eten en lopen met ze door het park. Het is een klein gebaar, maar voor deze mensen enorm waardevol.”

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels