nieuws

Florence ontvangt Waarborgzegel Fixatievrije Zorginstelling

Geen categorie

Zorggroep Florence heeft het drie sterren Waarborgzegel Fixatievrije Zorginstelling van de Innovatiekring Dementie ontvangen. Het Waarborgzegel Fixatievrije Zorginstelling kent maximaal drie sterren. Elke extra ster staat voor zo veel mogelijk bewegingsvrijheid van bewoners.

Florence ontvangt Waarborgzegel Fixatievrije Zorginstelling

Het waarborgzegel is toegekend aan tien locaties van Florence. In deze verzorgings- en verpleeghuizen van Florence worden geen onrustbanden, verpleegdekens of spanlakens gebruikt en wordt er geen versuffende medicatie voorgeschreven.

Fixatie en versuffende medicatie leiden tot verzwakking van lichaam en geest en verhogen het risico op ernstig (val)letsel. In plaats van deze middelen te gebruiken, helpt Florence bewoners om lichamelijk en geestelijk zo fit mogelijk te blijven en zorgt de instelling voor een veilige en aangename leefomgeving.

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels