nieuws

‘Groeiende vraag naar biologische producten’

Geen categorie

Biologisch is een trend in de zorg, vergelijkbaar met de retail. Dat constateert Jeroen Kamerbeek, adjunct-directeur van Holland Food Service in Wijchen.

‘Groeiende vraag naar biologische producten’

Ten opzichte van 2011 is er dit jaar een grotere vraag naar biologische producten en de verwachting is dat de rest van 2012 een verdere groei laat zien. “Maar daarmee is niet gezegd dat het om grote percentages gaat”, zegt Kamerbeek. “Een zwaarwegend negatief aspect is de prijs. Afhankelijk van de soort maaltijdvoorziening die een zorginstelling hanteert, is biologisch 10 tot 15 procent duurder.”

Simon de Ridder, communicatiemanager van foodservice groothandel Deli XL ziet zorginstellingen keuzes maken in productgroepen. “Ze stappen niet integraal over op biologisch maar maken een tussenstap, bijvoorbeeld van regulier vlees naar scharrelvlees. We zijn daar blij mee, want goed eten is nog steeds het gezondste medicijn.”

Lees in het komende nummer van Gastvrije Zorg alles over het duurzame gedrag van zorginstellingen en ziekenhuizen in het thema duurzame convenience.

Reageer op dit artikel

Gerelateerde tags

Lees voordat u gaat reageren de spelregels