nieuws

Inloophuis Haaglanden viert eerste lustrum

Geen categorie

Inloophuis Haaglanden in Den Haag viert dit jaar zijn eerste lustrum. In de eerste vijf jaar heeft het Inloophuis zich ontwikkeld tot een vertrouwde ontmoetingsplek voor mensen met kanker en hun naasten.

Inloophuis Haaglanden viert eerste lustrum

Inloophuis Haaglanden opende officieel de deuren op 23 mei 2007. Gasten komen voor kop koffie of thee en een luisterend oor, of om mee te doen aan een van de vele activiteiten, workshops, cursussen en lezingen die het Inloophuis biedt aan volwassenen, jongeren en kinderen. “Je krijgt een sterke band met deze mensen, het lijkt wel een beetje familie”, aldus een van de reguliere gasten.

In Den Haag en regio Haaglanden wonen zo’n 25.000 mensen met kanker en er komen jaarlijks zo’n 4000 patiënten bij. In 2003 kwam het Haagse echtpaar Hilde en Fred Lindhout, al jarenlang actief in de patiëntenbeweging, in aanraking met het fenomeen ‘inloophuis’. In de regio Haaglanden was er geen steunpunt voor kankerpatiënten. Zo ontstond bij hen het idee om in Den Haag een inloophuis op te richten.

Inloophuis Haaglanden is inmiddels een belangrijke plek in de regio voor patiënten met kanker, hun familieleden en naasten. Het huis wordt jaarlijks ruim 3500 keer bezocht. Naast de twee coördinatoren draait het centrum volledig op vrijwilligers.

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels