nieuws

Kliniek moet behandelingen stoppen

Geen categorie

Privékliniek Laser Surgery in Haarlem moet onmiddellijk stoppen met alle behandelingen. Volgens de Inspectie voor de Gezondheidszorg (IGZ) zijn er problemen met de hygiëne, veiligheid en kwaliteit van zorg.

Kliniek moet behandelingen stoppen

Inspecteurs constateerden dat er in de kliniek geen noodmedicatie aanwezig is voor calamiteiten. Ze konden ook niet vaststellen of de medewerkers voldoende geschoold zijn voor reanimatie. Verder leeft de kliniek de richtlijnen voor het reinigen, desinfecteren en steriliseren onvoldoende na. De IGZ had de kliniek na een bezoek in juli opdracht gegeven de tekortkomingen aantoonbaar op te lossen. Tijdens een onaangekondigd bezoek begin deze maand bleek dat niet gebeurd te zijn. De IGZ stelt dat de bestuurder van Laser Surgery zijn verantwoordelijkheid niet neemt voor de kwaliteit en veiligheid van de zorg aan patiënten.

Laser Surgery is een privékliniek waar vooral cosmetische ingrepen zoals liposuctie, ooglidcorrecties, schaamlipcorrecties en haartransplantaties worden gedaan. Volgens de inspectie voert de kliniek deze risicovolle operatieve ingrepen uit zonder dat er risicoselectie van patiënten plaatsvindt. Ook is de controle op het proces van verdoven van patiënten onvoldoende.

De kliniek heeft geen samenwerkingsafspraken gemaakt met een ziekenhuis voor de opvang van complicaties en/of calamiteiten en de bereikbaarheid buiten de openingstijden van de instelling is niet geregeld. Daarnaast is de dossiervorming onvoldoende en voldoet de kliniek niet aan de Geneesmiddelenwet en de Wet medisch hulpmiddelen. De IGZ heft het bevel pas op als de kliniek de vereiste verbeteringen heeft doorgevoerd.

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels