nieuws

NPCF start nieuwe meldactie

Geen categorie

Patiëntenfederatie NPCF gaat met de meldactie ‘Zuinig met zorg deel 2’ onderzoeken of AWBZ-zorg, hulpmiddelen en woningaanpassingen volgens patiënten efficiënter ingezet kunnen worden. De NPCF wil op deze manier gebruikers van zorg laten meedenken over hoe de zorg beter en goedkoper kan.

NPCF start nieuwe meldactie

De meldactie van de NPCF (Nederlandse Patiënten Consumenten Federatie) bevat vragen die gaan over de zorg in zorginstellingen en de zorg thuis, zoals verzorging, hulpmiddelen en woningaanpassingen. Vragen die aan bod komen gaan onder andere over onnodige kosten, de inzet van vrijwilligers en naasten en de omgang met geld en middelen. Met de meldactie gaat de NPCF ook peilen of mensen wel eens langer in een zorginstelling moesten verblijven omdat de zaken thuis nog niet geregeld waren. Verder wil de patiëntenfederatie weten in hoeverre mensen ondersteuning hebben van technologische toepassingen die de zorg makkelijker en efficiënter kunnen maken.

Vorig jaar publiceerde de NPCF de resultaten van het eerste deel van de meldactie Zuinig met Zorg, die toen betrekking had op onder andere de ziekenhuiszorg en geneesmiddelen. ‘Zuinig met zorg deel 2′ loopt tot maandag 20 augustus.

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels