nieuws

‘Plan Vierstroom onwenselijk en onnodig’

Geen categorie

Het plan van zorginstelling Vierstroom om familieleden van bewoners te verplichten mee te helpen, is volgens Abvakabo FNV zeer onwenselijk en onnodig. De vakbond zegt dat de professionele zorg voor ouderen gegarandeerd moet zijn en dat er geen financiële noodzaak is voor Vierstroom.

‘Plan Vierstroom onwenselijk en onnodig’

Deze week maakte zorginstelling Vierstroom bekend een proef te starten waarbij familieleden van bewoners in twee woonzorgcentra tenminste vier uur per maand ondersteuning gaan geven. De familie van de bewoners kan er ook voor kiezen deze plicht af te kopen. Volgens bestuurder Jeroen van den Oever is deze maatregel nodig om kwaliteitszorg te kunnen blijven bieden.

Abvakabo FNV zegt dat Vierstroom het afgelopen jaar een winst van 4,5 miljoen euro boekte, volgens de vakbond een recordwinst. Verder wijst Abvakabo erop dat bestuurder Jeroen van den Oever behoort tot de ActiZ50, een lijst met de vijftig bestuurders met de hoogste salarissen in de ouderenzorg.

“Het is natuurlijk prima als familieleden een handje helpen, maar het verlenen van zorg is een vak”, zegt Lilian Marijnissen van Abvakabo FNV. “Onze ouderen hebben recht op professionele zorg en zorgmedewerkers op voldoende professionele collega’s om deze zorg te geven. Beter dan familieleden verplichten mee te gaan werken in het verpleeghuis, is investeren in voldoende en gekwalificeerd personeel. Het geld is er”, aldus Marijnissen.

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels