nieuws

Prinses Máxima opent VMK-centrum

Geen categorie

Prinses Máxima verricht op donderdag 20 september de officiële opening van het nieuwe Vrouw Moeder Kind-centrum (VMK-centrum) bij Máxima Medisch Centrum in Veldhoven. Na de opening krijgt de prinses een rondleiding door het VMK-centrum.

Prinses Máxima opent VMK-centrum
Fotosessie Koninlijkhuis ROBIN UTRECHT FOTOGRAFIE

Het uitgangspunt van het nieuwe VMK-centrum is gezinsgerichte zorg. Dat wil zeggen dat pasgeboren kind en moeder samen worden verpleegd als dit medisch mogelijk is. Zowel als een te vroeg geboren kind intensieve zorg nodig heeft, als wanneer de moeder ziek is of herstellende van de bevalling. Kindergeneeskunde, gynaecologie en medische kinderpsychologie komen samen. Achterliggende gedachte is dat moeder en kind beter herstellen als ze bij elkaar kunnen blijven en samen behandeld kunnen worden.

Om geïntegreerde zorg te kunnen bieden, moeten het gebouw, de techniek en het personeel op de juiste manier zijn toegerust. Vaak is het zo dat zorg in het gebouw moet passen. In het geval van het Vrouw Moeder Kind-centrum is dat precies andersom: het gebouw is zo gemaakt dat het precies aansluit op de behoefte van de patiënten en de hierop aangepaste zorgprocessen.

Foto: RVD

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels