nieuws

St Jansdal organiseert week van de darmkanker

Geen categorie

Ziekenhuis St Jansdal in Harderwijk organiseert in de week van 27 augustus tot 3 september de week van de darmkanker. Het ziekenhuis wil hiermee aandacht vragen voor het belang van vroege opsporing van darmkanker en een alerte houding benadrukken.

St Jansdal organiseert week van de darmkanker

Het St Jansdal organiseert de week van de darmkanker in het kader van het landelijk bevolkingsonderzoek naar darmkanker, dat in 2013 start. Gedurende de week zal het ziekenhuis geïnteresseerden informatie geven over de screening op, de diagnose en de behandeling van darmkanker. Op woensdagmiddag 29 augustus is er een informatiemarkt en ’s avonds kunnen belangstellenden tijdens een informatieavond lezingen bijwonen.

De minister van VWS heeft besloten om tussen 2013 en 2019 een landelijk bevolkingsonderzoek naar darmkanker in te voeren. Vanaf 2013 krijgen alle Nederlanders tussen de 55 en 75 jaar elke twee jaar een oproep om ontlasting in te leveren. Voor het bevolkingsonderzoek darmkanker komen meer dan 4 miljoen mensen in aanmerking.

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels