nieuws

Twitterlunch tegen bezuinigingen

Geen categorie

Medewerkers van GGZ en maatschappelijke opvang (MO) organiseren vandaag in Lelystad een Twitterlunch tegen de bezuinigingen uit het Lenteakkoord. Met collega’s, politici, cliënten en familie willen ze laten weten wat er mis gaat als mensen in 2013 niet meer terecht kunnen in een beschermende woonvorm.

Twitterlunch tegen bezuinigingen

Het kabinet heeft besloten dat per 1 januari 2013 de helft van de GGZ zorgzwaartepakketten in de AWBZ voor nieuwe cliënten worden geschrapt. In plaats daarvan kan de cliënt begeleiding aan huis krijgen. Medewerkers in de GGZ en MO maken zich hier grote zorgen over omdat veel mensen met psychische aandoeningen na behandeling in de kliniek of na verblijf in detentie een beschermende woonomgeving nodig hebben om verder te herstellen en te werken aan terugkeer in de maatschappij. Zonder die bescherming en begeleiding lopen mensen grote risico’s voor wat betreft hun gezondheid (medicatiegebruik en verslaving), dagritme, schulden en problemen met buren, zo stellen de organisatoren van de Twitterlunch.

Een groep medewerkers uit GGZ en MO die elkaar kent van Twitter heeft daarom het initiatief genomen om medewerkers, politici en andere betrokkenen bij elkaar te brengen in Lelystad om te discussiëren over de kabinetsplannen. Van 11.30 tot 13.15 lunchen zij op het parkeerdek tegenover Activiteitencentrum de Waterspiegel van Kwintes in Lelystad. Naast politici zullen ook ouders van jonge cliënten en cliënten zelf het woord voeren.

Alle deelnemers wordt gevraagd actief te twitteren tijdens de lunch. Hashtag voor de bijeenkomst is #twitterlunch en #soepmetballen. Iedereen die er niet bij kan zijn kan de discussie volgen via Twitter en daar ook een bijdrage aan leveren.

Reageer op dit artikel

Gerelateerde tags

Lees voordat u gaat reageren de spelregels