nieuws

VUmc onder verscherpt toezicht inspectie

Geen categorie

De Inspectie voor de Gezondheidszorg (IGZ) heeft het VU medisch centrum onder verscherpt toezicht gesteld. Het ziekenhuis heeft tijdelijk alle longchirurgische activiteiten stilgelegd.

VUmc onder verscherpt toezicht inspectie

Dat heeft het VUmc dinsdagmiddag gemeld in een persverklaring naar aanleiding van de ondertoezichtstelling door de IGZ.

De inspectie heeft geen vertrouwen meer in de raad van bestuur, omdat die de inspectie onjuist heeft geïnformeerd. In maart 2011 overleed een patiënt op de intensive care van het VU medisch centrum in Amsterdam. Een van de oorzaken was de slechte samenwerking tussen medisch specialisten. Sindsdien houdt de inspectie de situatie scherp in de gaten.

Het ziekenhuis zei in juni nog tegen de inspectie dat het goed gaat met de samenwerking. Maar de raad van bestuur heeft een brief uit maart van elf chirurgen en een conflictanalyse uit mei niet aan de inspectie gegeven.

Volgens de IGZ is de kwaliteit van zorg en de patiëntveiligheid in het geding. Het ziekenhuis heeft de afdeling Longchirurgie tijdelijk stilgelegd om de inspectie de gelegenheid te geven gesprekken te voeren over en onderzoek te doen naar de samenwerking tussen specialisten. Longchirurgische operaties die niet kunnen worden uitgesteld, zullen worden uitgevoerd in het AMC of het Sint Lucas Andreas Ziekenhuis in Amsterdam.

Reageer op dit artikel

Gerelateerde tags

Lees voordat u gaat reageren de spelregels