nieuws

Ziekenhuizen laten zich betalen voor doorverwijzen

Geen categorie

Vier ziekenhuizen hebben zich door andere zorgverleners laten betalen in ruil voor het doorverwijzen van patiënten. Het betreft het Admiraal de Ruyterziekenhuis, de Tergooi Ziekenhuizen, het Amphia Ziekenhuis en het Lievensberg Ziekenhuis.

Ziekenhuizen laten zich betalen voor doorverwijzen

Ziekenhuizen mogen zich niet laten betalen voor het doorverwijzen van patiënten naar andere zorgverleners. Dat meldt de Nederlandse Zorgautoriteit.

Volgens de NZa vroegen de betreffende ziekenhuizen een transferbedrag per patiënt die ze doorverwezen naar derden als thuiszorgaanbieders of AWBZ-instellingen. Het zou gaan om sommen tot 100.000 euro per ziekenhuis per jaar.
‘Een patiënt die uit het ziekenhuis wordt ontslagen en wordt doorgestuurd naar een verpleeghuis of een instelling die thuiszorg levert, moet de vrije keus hebben waar hij zijn zorg afneemt,’ aldus de NZa.

Aan het einde van dit jaar denkt de NZa meer duidelijkheid te hebben over deze ontwikkelingen.

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels