nieuws

App voor diëtisten en cliënten wint Hannie Schaftprijs

Geen categorie

Esther van der Zwaan, die deze zomer afstudeerde aan de opleiding Voeding & Diëtetiek van de Hanzehogeschool Groningen, heeft tijdens de opening van het hogeschooljaar de Hannie Schaftprijs 2012 gewonnen. De studente heeft een app ontwikkeld die de relatie tussen cliënt en diëtist makkelijker maakt.

App voor diëtisten en cliënten wint Hannie Schaftprijs

De Hannie Schaftprijs is een prijs die de Hanzehogeschool Groningen om het jaar uitreikt aan studenten die een eindwerkstuk hebben gemaakt waaruit maatschappelijk engagement spreekt. Esther van der Zwaan beschrijft in haar werkstuk Smartphone & Dieetbehandeling de ontwikkeling van een kostenbesparende app die de relatie tussen hulpverlener en cliënt een stuk flexibeler maakt. Met de de app kan de cliënt een voedingsdagboek bijhouden en deze naar de diëtist sturen, die ziet welke voedingsstoffen de cliënt binnenkrijgt en advies kan terugsturen. Ook kan de cliënt een foto maken van het bord en dit via de app aan de diëtist laten zien.

Hannie Schaftprijs

Esther van der Zwaan heeft de app ontwikkeld in samenwerking met diëtisten. De jury complimenteert in haar rapport de studente met haar uitstekende aanpak. De Hannie Schaftprijs bestaat uit een geldbedrag van 3000 euro en een beeldje van het Hannie Schaft Monument. Kijk hier naar de uitleg van Esther van der Zwaan.

Reageer op dit artikel

Gerelateerde tags

Lees voordat u gaat reageren de spelregels