nieuws

Congres over de kwaliteit van de GGZ

Geen categorie

Wat zijn de normen voor goede kwaliteit in de GGZ en wat vinden de cliënt en zijn omgeving daarvan? Dat is een van de centrale vragen tijdens het derde Nationaal Congres De GGZ op z’n kop, donderdag 8 november in de Amsterdam Arena.

Congres over de kwaliteit van de GGZ

Medewerkers, bestuurders, verzekeraars en ander professionals die betrokken zijn in en rond de klinische en ambulante GGZ komen op 8 november samen om te discussiëren over de toekomst van de geestelijke gezondheidszorg. Bezuinigingen vragen om meer prestatiegerichte bekostiging en de noodzaak van een integrale benadering van de hulpbehoefte van cliënten dwingen de GGZ  tot innoveren en anders organiseren. Ook hulpverleners moeten over de grenzen van het eigen vakgebied stappen om meer doelmatige en cliëntgerichte zorg te verlenen. Eén van de onderwerpen die op het congres aan bod komen is de wijze waarop ehealth en domotica bijdragen aan een meer klantvriendelijke zorg en zelfmanagement van cliënten en mantelzorg.

Het slotdebat van het congres staat onder leiding van Wouter Bos, oud-minister van Financiën en sinds 2010 voorzitter van KPMG Gezondheidszorg. Na de sluiting om 17:15 kunnen bezoekers een rondleiding krijgen in de Arena. De kosten voor deelname aan het congres bedragen 480 euro per persoon. Kijk hier voor meer informatie.

Foto: Louis van de Vuurst

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels