nieuws

NPCF wil meer openheid in de zorg

Geen categorie

Er is nog steeds geen sprake van openheid in de zorg. Dat zegt Wilna Wind, directeur van de Nederlandse Patiënten en Consumenten Federatie (NPCF) op de website van de organisatie.

NPCF wil meer openheid in de zorg

De NPCF is één van initiatiefnemers achter de waarderingssite ZorgkaarNederland.nl. Het Rotterdamse Ikazia Ziekenhuis sleepte onlangs de prijs voor het meest patiëntvriendelijke ziekenhuis in de wacht omdat het de meeste stemmen had vergaard op de site. Wind verwacht dat de prijs een belangrijke impuls voor ziekenhuizen zal zijn om nog meer aandacht te schenken aan patiëntvriendelijkheid en meer ruimte te geven voor het oordeel van patiënten. “Mensen gaan op zoek naar informatie en er is grote behoefte aan openheid in de zorg. Daar is nog steeds niet echt sprake van. Er is nog steeds geen kwaliteitsinformatie voor patiënten. Dokters weten van elkaar precies door wie ze geholpen willen worden, maar patiënten hebben die informatie niet. Dat moet veranderen”, aldus de directeur op de site van de NPCF

Volgens Wind vinden patiënten patiëntvriendelijkheid heel belangrijk. “Dat blijkt keer op keer uit de waarderingen op ZorgkaartNederland.nl. Mensen baseren hun oordeel over een ziekenhuis zowel op de medische behandeling, als op de manier waarop ze worden bejegend en geïnformeerd.”

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels