nieuws

Sint Lucas Andreas schakelt culinaire jury Het Parool in

Geen categorie

Het Amsterdamse ziekenhuis Sint Lucas Andreas laat zich de komende tijd op culinair vlak adviseren door topkok John Halvemaan en journalist/kok Tom Kellerhuis. De twee kwamen in beeld nadat ze voor de Amsterdamse krant Het Parool het eten testten van vijf hoofdstedelijke ziekenhuizen.

Sint Lucas Andreas schakelt culinaire jury Het Parool in

In de maaltijdtest van Het Parool kwam het Sint Lucas er niet best vanaf, net als de andere vier ziekenhuizen. Het ziekenhuis kreeg een vijf van de jury voor de culinaire prestaties. “Natuurlijk zijn we geschrokken, een vijf is een onvoldoende”, zegt Willem Bosma, hoofd productiekeuken van het Sint Lucas Andreas. “We zijn direct met het team gaan kijken welke dingen we op korte termijn kunnen aanpassen. We hebben de juryleden uitgenodigd om op bezoek te komen en ons te adviseren over mogelijke verbeteringen. Een aantal suggesties zullen we toepassen. Zo gaan we nog meer kruiden gebruiken. Ook zoeken wij al enige tijd naar een andere manier van het aanbieden van de maaltijden.”

Tom Kellerhuis, jurylid voor Het Parool: “De afspraak is inmiddels gemaakt om eind september met John Halvemaan in het Sint Lucas Andreas een gesprek te voeren. We zullen ze adviseren iets meer zorg een aandacht aan de maaltijden te besteden, misschien ook meer geld.”

Lees in het komende nummer van Gastvrije Zorg wat de hoofdstedelijke ziekenhuizen met de uitkomsten van de Parool-test hebben gedaan.

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels