nieuws

Warande introduceert duurzaam voedingsconcept

Geen categorie

Warande heeft in haar zorgcentra het duurzame voedingsconcept H’EERLIJK geïntroduceerd. De bewoners krijgen nu zoveel mogelijk biologische of streekgebonden maaltijden.

Warande introduceert duurzaam voedingsconcept

Het voedingsconcept H’EERLIJK is bij Warande ontstaan vanuit de wensen van bewoners en medewerkers. Uit gesprekken die Nico de Bree, manager maaltijdservice en gastvrijheid bij Warande, met bewoners en vestigingsmanagers voerde, bleek dat iedereen de basissmaak van de voeding terug wilde. “Echte smaken, zonder toevoegingen. Dat willen we bereiken met biologisch, met producten uit de regio en met eerlijke producten: Fair Trade, maatschappelijk verantwoord.”

Eerlijke producten

“Best moeilijk,” zegt woordvoerster R. van der Laan van de cliëntenraad, “want het eten was eigenlijk al heel behoorlijk. Toch hadden we wel wat aandachtspunten.” Zo wilden de bewoners graag dat er meer gebruik zou worden gemaakt van eerlijke en natuurlijke producten uit de omgeving. “Geen uien die in Polen zijn gesneden en geen aardappelen die als nieuw worden verkocht maar het niet zijn.”

Lees in het komende nummer van Gastvrije Zorg alles over het duurzame gedrag van zorginstellingen en ziekenhuizen in het thema duurzame convenience.

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels