nieuws

Winnaar Libelle’s zorgprijs bekend

Geen categorie

Diëtiste Rianne van Lieshout heeft de Gouden Weegschaal van Libelle gewonnen. Het blad reikt voor de achtste keer een zorgprijs uit aan iemand met bijzondere verdiensten in de zorg.

Winnaar Libelle’s zorgprijs bekend

Rianne van Lieshout, diëtist op de afdeling Oncologie van het Máxima Medisch Centrum in Veldhoven, werd genomineerd voor Libelle’s zorgprijs vanwege haar bijzondere aandacht voor (ex-)borstkankerpatiënten en voeding. Van Lieshout begeleid mensen met kanker die in het ziekenhuis worden opgenomen of chemotherapie krijgen en daardoor moeilijk kunnen eten. “Ik help ze om zo min mogelijk af te vallen, zodat ze de behandelingen beter kunnen doorstaan. Ook help ik (ex-)borstkankerpatiënten die tijdens hun ziekte juist zijn aangekomen om die extra kilo’s weer kwijt te raken”, aldus Van Lieshout.

Libelle’s zorgprijs

“Met Libelle’s medische award laten wij ieder jaar zien hoe enorm gezondheid leeft bij onze lezers”, zegt Maureen Belderink, adjunct-hoofdredacteur van Libelle. “De prijs is bestemd voor een bijzonder persoon of bijzondere instelling in de zorg waarvan onze lezers vinden dat hij of zij onderscheidend is. Daarbij kijken we vooral naar gebieden waar veel vrouwen mee te maken krijgen.” Rianne van Lieshout neemt op woensdag 19 september de Gouden Weegschaal in ontvangst tijdens de Dag van de Diëtist in Utrecht.

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels