nieuws

Diatime wint gastvrijheidsprijs Albert Schweitzer

Geen categorie

De kinderdiabetespoli Diatime is winnaar van de Cliëntenraad Gastvrijheidsprijs 2012 in het Albert Schweitzer ziekenhuis. De prijs is een beloning en aanmoediging voor een afdeling, of een zorgverlener, die het afgelopen jaar heeft uitgeblonken door gastvrij en patiëntvriendelijk handelen.

Diatime wint gastvrijheidsprijs Albert Schweitzer
uitreiking gastvrijheidsprijs 2012

“Wij waren bijna ontroerd door de bijzondere wijze waarop jullie omgaan met mensen”, zei juryvoorzitter en burgemeester van Hendrik-Ido-Ambacht, Jan Heijkoop. Volgens diabetesverpleegkundige Irene Wolst, die de prijs mede in ontvangst nam, is dat niet moeilijk: “Wij handelen zo, doordat we vanuit ons hart betrokken zijn bij de patiëntjes en hun families. Dat kost helemaal niets!”

Het team van Diatime was vorig jaar ook al genomineerd en toonde zich ‘supertrots’ dat de oorkonde, de sculptuur en de 5000 euro nu zijn binnengehaald. Het geld mag worden gebruikt om de gastvrijheid op de afdeling nog verder vorm te geven. Hoe Diatime het bedrag besteedt, is nog niet bekend. Diatime is de polikliniek die gespecialiseerd is in de behandeling van kinderen met diabetes (suikerziekte). De poli is gevestigd in een kindvriendelijke omgeving op de locatie Amstelwijck in Dordrecht.

Foto: trotse teamleden van Diatime nemen de prijs in ontvangst, links juryvoorziter Jan Heijkoop, rechts cliëntenraadvoorzitter Hans de Goeij.

Reageer op dit artikel

Gerelateerde tags

Lees voordat u gaat reageren de spelregels