nieuws

GHZ biedt boeken aan via iPads

Geen categorie

Een aantal patiënten in het Groene Hart Ziekenhuis (GHZ) kunnen binnenkort via een tablet de catalogus van de Bibliotheek Gouda inzien en boeken lezen of bestellen. Het gaat om een pilot die begin februari van start gaat.

GHZ biedt boeken aan via iPads

Via een applicatie op een iPad kunnen patiënten niet alleen kiezen uit ongeveer vijfhonderd e-books en vijftig luisterboeken, maar ook een fysiek exemplaar uit de collectie bestellen die de volgende dag door een vrijwilliger aan bed wordt bezorgd. Het boek kan na thuiskomst bij een bibliotheek in de buurt worden teruggebracht. Als patiënten een bibliotheekabonnement nemen, kunnen ze thuis hun e-books ook uitlezen. Een iPad kost €1,50 per dag bij huur van minimaal drie dagen. Het GHZ heeft 34 gesponsorde iPads tot zijn beschikking.

De pilot van vier maanden vindt plaats op de afdelingen Cardiologie, Orthopedie en Chirurgie. “We hebben voor deze afdelingen gekozen omdat patiënten daar veelal in staat zijn om tijd hieraan te besteden”, zegt Florianne van Kempen, management trainee bij het GHZ en projectleider. “We hebben natuurlijk al een kleine collectie boeken, maar die is niet up-to-date. Wij vroegen ons af of we konden vernieuwen zonder ieder jaar te moeten investeren in nieuwe boeken”, aldus Van Kempen.

Reageer op dit artikel

Gerelateerde tags

Lees voordat u gaat reageren de spelregels