nieuws

Ook het JBZ reikt gastvrijheidsprijs uit

Geen categorie

Na het Albert Schweitzer Ziekenhuis in Dordrecht eerder deze week, heeft ook het Jeroen Bosch Ziekenhuis in ‘s-Hertogenbosch een prijs uitgereikt aan de meest patiëntvriendelijke medewerker.

Ook het JBZ reikt gastvrijheidsprijs uit

De Nightingale prijs is een initiatief van de cliëntenraad van het JBZ en werd voor de zesde maal uitgereikt. Zorgasssistente Margreet Langenhuijsen won de prijs vanwege haar tomeloze inzet en enthousiasme voor patiënten. De jury roemde Langenhuijsen omdat zij elke dag zorgt voor kleine extra’s die voor de patiënt het verschil maken. Ze wast de kleding voor patiënten als dat nodig is. Van giften van patiënten koopt ze vaasjes voor de afdeling bij de kringloop en extra setjes kleding, zodat er altijd iets is voor iemand die om wat voor reden ook niets bij zich heeft. Patiënten die heel lang op de afdeling moeten liggen, krijgen een extra lekker ontbijtje met een eitje.

Door Langenhuijsen de prijs toe te kennen, wil de jury onderstrepen dat het bij patiëntvriendelijk gedrag gaat om persoonlijke aandacht, net dat beetje extra dat één patiënt nodig heeft. Naast VVV bonnen en een kunstwerk ontvangt de winnares 5000 euro om in te zetten in het verder verbeteren van de kwaliteit van zorg op haar eigen afdeling.

Reageer op dit artikel

Gerelateerde tags

Lees voordat u gaat reageren de spelregels